Arıklı: İstimlak sorunu çözüldü, bölgede yol yapım çalışmaları süratle başlayacak

Arıklı: İstimlak sorunu çözüldü, bölgede yol yapım çalışmaları süratle başlayacak

Yapımına 2012 yılında başlanan Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu Projesi’nde ihtilaflı noktalarda uzlaşıya varıldı…

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, istimlak sorununun çözüldüğünü ve söz konusu bölgede yol yapım çalışmalarının süratle başlayacağını açıkladı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, BRT’ye telefonla bağlanarak Lefkoşa kuzey çevre yolu projesi konusunda yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Arıklı, özellikle Lefkoşa bölgesinin trafik sorununu ciddi anlamda çözebilecek bir proje olduğunu belirterek proje ile ilgili büyük mesafe katedilmesine rağmen istimlak sorunları nedeniyle çalışmaların durmak zorunda kaldığını söyledi.

Anayasada ‘devlet istimlak yapabilir ama istimlak yapılan kişi mahkemeye başvurduğu anda bütün istimlak çalışmaları durur’ diye bir madde bulunduğunu kaydeden Arıklı “Bu madde de elimizi kolumuzu bağlıyor. Mahkemenin kararı değil mahkemeye başvurulması bile istimlak için yeterli. Dünyada böyle ucube bir maddenin anayasaya girmesi kadar komik bir şey olamaz. Ama elimizi kolumuzu bağlayan bir problem” dedi.

Kuzey Çevre Yolu’nun 14 kilometre olduğunu ve 2012 yılında yapımına başlandığı söyleyen Arıklı, Gönyeli Çemberi’nde yaşanan trafik sorununu önüne geçmenin tek yolunun Kuzey Çevre Yolu ve bu yolda yapılacak olan köprülü kavşak olduğunu ifade etti.

Arıklı “Söz konusu yol ile ilgili 17 civarında ara emri vardı, bunların hepsini çözdük, paralarını ödedik. Sadece iki tanesi kalmıştı. Çok şükür dün avukatlarla mutabakata varılmıştır. Bugün de Mahkemede tescillendi ve tapunun biçtiği değeri ilgili şahıslara ödeyeceğiz. Mahkeme devam edecek ama ara emri alınmayacak. Dolayısıyla rahatlamış olduk. Şimdi süratle oranın yapımına başlıyoruz” diye konuştu.

Yolun yapımının yaklaşık bir yıl süreceğini belirten Arıklı, kuzey çevre yolunu Alayköy çemberine bağlayacak olan harika bir proje olduğunu ifade etti.
Bakan Arıklı, Dağyolu da dahil olmak üzere ülkede birçok yolun istimlak sorunları yüzünden beklediğini dile getirdi.

Son Dakika Kıbrıs

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir